Τε. Απρ 24th, 2024

Καταγγελία για επίθεση και τραυματισμό πυροσβέστη από Ρομά στην πυρκαγιά του Ερατεινού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στην οποία γίνεται λόγος για επίθεση και τραυματισμό πυροσβέστη από Ρομά κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης στην πυρκαγιά του Ερατεινού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα proninews.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης αντιμετώπισε για πρώτη φορά τέτοιο περιστατικό, καθώς η μία πυρκαγιά διαδεχόταν την άλλη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι βασικές πυρκαγιές ήταν τρεις. Η πρώτη στην παραλία Αγιάσματος, κοντά στα ιχθυοτροφεία, η δεύτερη κοντά στο Χαϊδευτό και η τρίτη κοντά στον Ερατεινό, ενώ υπήρξαν κι άλλες μικρότερες.

Οι πυροσβέστες ανταπεξήλθαν πλήρως στα δύσκολα συμβάντα που τους προέκυψαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, το γεγονός πως, ενώ οι άνδρες τη Π.Υ έδωσαν μάχη με τις φλόγες, σώζοντας κατοικίες στην περιοχή του Ερατεινού, δέχτηκαν επίθεση από Ρομά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πυροσβέστης και να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Σε άλλο συμβάν, παρατήρησαν πως κάτοικοι και διερχόμενοι, όπως τους χαρακτηρίζουν, ανάρτησαν βίντεο με εικόνες που θύμιζαν τις καλοκαιρινές φωτιές.

”Για τα ανωτέρω περιστατικά, δεν υπήρξε σύλληψη” , καταλήγει ο Διοικητής της Π.Υ Χρυσούπολης