Πε. Απρ 25th, 2024

Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων: Καμία συζήτηση με τους ειδικούς αύριο

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων», αναφέρει η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολικών μονάδων

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων», σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή τηλεοπτική της συνέντευξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις».

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχει παρθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές», ενώ επισήμανε ότι εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία

Συνεπώς, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, βάσει του προγράμματος που ισχύει αυτή την εβδομάδα.

Η ίδια απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για κορονοϊό.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα μαζικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες, η υπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών».

«Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;», διερωτήθηκε για μία ακόμα φορά η υπουργός. «Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της.

«Δεύτερον ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει», είπε ακόμα.

Πηγή: alfavita.gr