Πα. Μαρ 29th, 2024

Κεραμέως για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Προχωράμε δυναμικά για ένα ασφαλές περιβάλλον γνώσης»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέσω ανάρτησης που έκανε στο twitter σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε τα εξής:

«Συνταγματικός κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Προχωράμε δυναμικά την πολιτική μας για ένα σύγχρονο, ασφαλές περιβάλλον γνώσης, διδασκαλίας, έρευνας, όπως αξίζει στα ΑΕΙ μας. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Μαΐου, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε όλες τις προσφυγές (Συλλόγων επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων φοιτητών και καθηγητών Πανεπιστημίων), κρίνοντας ότι από καμία διάταξη του ν. 4777/2021 δεν προκύπτει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι ατομικές ελευθερίες (συνδικαλιστική, ανάπτυξης της προσωπικότητας, προσωπική, κίνησης και εγκατάστασης).