Σα. Απρ 20th, 2024

Κοντά στον Πρωθυπουργό και στην αυτοψία των εργασιών της Διώρυγας του Ισθμου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίσκεψη στο μεγάλο και απαιτητικό έργο της διώρυγας της Κορίνθου, πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης που γίνονται εκεί.

Όπως τόνισε, ο Πρωθυπουργός, η πρώτη φάση των παρεμβάσεων, ολοκληρώνεται και το κανάλι, παραδίδεται τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στη ναυσιπλοΐα, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Θα ξανακλείσει απ’ τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να γίνει η β φάση των έργων.

Του χρόνου, το καλοκαίρι, θα ανοίξει για τέσσερις μήνες, ώστε να μην χαθεί ο Ιούνιος.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Ο Πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να διασχίσει με πλωτό μέσο τη Διώρυγα προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, τα οποία παραδίδονται προσωρινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των παρεμβάσεων μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού περιβάλλοντος και Βουλευτής Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, η Σύμβουλος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, ο Πρόεδρος της Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. Παντελής Παντελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. Βασίλης Ανδρικόπουλος.