Κυ. Απρ 28th, 2024

Κορίνθου Διονύσιος: 50 χρόνια διακονίας στον Αμπελώνα του Κυρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έρανος Αγάπης κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, Αιμοδοσίες, Σχολές Γονέων, ενοριακά Γεύματα, Σεμινάρια για την καλύτερη αντιμετώπιση του ποιμαντικού έργου των κληρικών, ακόμη και απέναντι σε άτομα με εξαρτήσεις, Προικοδοσίες, Γενικό Φιλόπτωχο κ.ά. είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που η ευγένεια και η αγάπη του μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου επευλογεί.

Στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας εκτός από την Θ. Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος εόρτασε και την πεντηκοστή (50η) επέτειο από την εις Διάκονον Χειροτονία του και συνεπώς τα πενήντα (50) χρόνια Εκκλησιαστικής διακονίας του στον αμπελώνα του Κυρίου!

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Πνευματικός πατέρας της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής, εκ μέρους και της Καθηγούμενης της Ι. Μονής Καλλινίκης Μοναχής, της Ι. Αδελφότητας και όλων των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο εορτάζων Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιος Μανάβης, ο επίσης εορτάζων Οφφικιάλιος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και παρασημοφορηθείς με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος μετά της εριτίμου συζύγου του κ. Ελένης, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστος Πιέτρης, ο εκ των συχνών προσκυνητών της Ι. Μονής κ. Μιχαήλ Γλυνός μετά της μητρός του και άλλων προσκυνητών της Ι. Μονής, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο, για τα πενήντα (50) χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία μας, ο Θεός, δια του Αγίου Αθανασίου, να του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση, πνευματική διαύγεια και να ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας του Χριστού, όπως έπραξε και ο Άγιος Αθανάσιος!

Την επομένη το πρωί, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, και κατά την συνεδρία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεώς μας οι Κληρικοί και Λαϊκοί υπάλληλοι των Γραφείων ετίμησαν τα πενήντα χρόνια της Εκκλησιαστικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ψάλλοντας την φήμη του σε πολύ έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και ευχόμενοι σ᾿ Αυτόν μήκος ειρηνικών ημερών με υγεία και δύναμη, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτου Θεοδώρου, Αιδεσ. π. Νικολάου Βαρδουνιώτη, κ. Κωνσταντίνας Σαρελάκου, Διευθύντριας Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, κ. Πέτρου Θωμαΐδη, Δικηγόρου, κ. Αποστόλου Παπαφωτίου, και κ. Χρήστου Δροσοπούλου, Εκκλησιαστικών Συμβούλων.Ο Ποιμενάρχης μας έκπληκτος και εμφανώς πιο συγκινημένος απ’ όλους, αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την ενθύμηση της επετείου του, τους απεκάλυψε ότι όλα αυτά τα 50 χρόνια αλλά και τα προηγούμενα της ζωής του ήταν «γεμάτα Θεό» ενώ τους παρακάλεσε να τον συγχωρήσουν για τις ανθρώπινες ατέλειές του και να προσεύχονται στον Πανάγαθο Κύριο και Θεό μας τον Εκκλησιαστικό και πνευματικό δόλιχο της Ιερωσύνης, που του χάρισε, ώστε και για όσα χρόνια του χαρίσει ακόμα «ἥδιστα να τα εκδαπανήσει και να εκδαπανηθεί» (πρβλ. Β΄Κορ, ιβ΄, 15) υπέρ της Εκκλησίας και του λατρευτού του Ποιμνίου ως και για την «καλήν απολογίαν» του και τα «Χριστιανά τέλη» της ζωής του!