Σα. Απρ 27th, 2024

Κορινθία: Λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (φωτό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κραυγή αγωνίας από 1.047 εργαζόμενους όλης της χώρας στις Κινητές Μονάδες. Ανησυχία επικρατεί και στους εργαζόμενους των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στην Κορινθία.

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να λήξουν οι συμβάσεις 1.047 εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Για τον λόγο αυτό, το σωματείο των εργαζομένων απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να διευθετηθεί το ζήτημα των συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, με το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού, ενώ το υπουργείο Υγείας είχε εξαγγείλει πως στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αυτοί θα προσληφθούν στο δημόσιο.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν σε νέες μονάδες υγείας. «Πρόθεση του Υπουργείου είναι να απορροφηθούν όλοι οι συμβασιούχοι των ΚΟΔΥ σε νέες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, όσον αφορά το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, στόχος είναι να απορροφηθούν όλοι στο ΕΣΥ ή σε άλλες κινητές μονάδες υγείας. Όσον αφορά τους οδηγούς, που αποτελούν και την πλειοψηφία των εργαζομένων, θα τους δοθεί η δυνατότητα να απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, θα υπάρξει ένα εύλογο κενό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των συμβάσεών τους και μέχρι να προσληφθούν στις νέες θέσεις εργασίας».

Τόσο οι εργαζόμενοι στην Κορινθία, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ζητούν να διασφαλισθεί η συνέχιση των ΚΟΜΥ μετά και το τέλος Νοεμβρίου.