Σα. Απρ 27th, 2024

Κορινθία: Μέλη κοινότητας στα πρότυπα των «παλαιόπιστων Ρωσίας» ζουν ένοπλα εκτός πολιτισμού και εκκλησιάζονται σε κατακόμβες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μία διένεξη με ομάδα κυνηγών έφερε στη δημοσιότητα μία μικρή κοινότητα στην Κορινθία, η οποία ζει σε αυτοσχέδιες κατοικίες στα πρότυπα των «παλαιόπιστων Ρωσίας». Μέσα στο σπίτι που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια τα όπλα και τις σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή τα Κάτω Τρίκαλα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Το “λαγούμι” που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι κάνουν παραδοσιακή αγροτική ζωή.

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ένα μέλος αυτής της κοινότητας. Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:«… κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη) Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης. 

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- αεροβόλο όπλο,-102- σφαίρες κυνηγετικού όπλου,-81- φυσίγγια,-7- αυτοσχέδια τόξα,-20- βέλη,-4- μαχαίρια,-1- αυτοσχέδιο τυφέκιο-1- τσεκούρι.