Σα. Μάι 4th, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αρκαδία: Τέλος οι άθλιες χωματερές – 600 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση αποβλήτων

Κοινοποίηση ειδήσεων

« Αλλάζει τη ζωή της Πελοποννήσου το έργο της ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων, μετατρέπει ένα διαχρονικό πρόβλημα σε προωθητικό μοχλό για το παρόν και το μέλλον της περιοχής. Το έργο αυτό, εκφράζει τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό», είπε, απ’ την Παλαιόχουνη Αρκαδίας, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, κατά την τελετή των εγκαινίων του εκεί εργοστασίου της ολοκληρωμένης επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Η ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου, κόστισε 135 εκατ. Ευρώ (65 εκατ. Ευρώ οι πόροι απ’ την Ευρωπαική Ένωση).

Τα τρία εργοστάσια, δίνουν καθαρή και φτηνή ενέργεια, στηρίζουν την κυκλική οικονομία, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την οικονομική ζωή, ανακουφίζουν τους φορολογούμενους απ’ τα βάρη των ευρωπαικών προστίμων.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε, ότι θα δοθούν 600 εκατ. Ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων σ’ όλη τη χώρα, ενώ, στάθηκε και στην αναγκαιότητα για την αλλαγή της κουλτούρας στην Ανακύκλωση, που πρέπει να φτάσει στα Ευρωπαικά επίπεδα.

Ο Πρωθυπουργός, στάθηκε στο σημαντικό οικονομικό όφελος που θα υπάρξει απ’ τις δομές της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μιας και θα δώσουν πάνω από 200 θέσεις εργασίας, ενώ θα εξελιχθούν και άλλα επαγγέλματα γύρω απ’ αυτές τις δομές.

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά οφέλη (λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα), αλλά και στη δικαίωση της μεθόδου ΣΔΙΤ στα μεγάλα έργα. Μίλησε για το ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στις Ευρωπαικές επιταγές, Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, ενώ, υπενθύμισε και το νέο δεδομένο που θα ισχύσει , το ” πληρώνω όσο πετάω “.