Σα. Απρ 27th, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω καθαρή νίκη της ΝΔ – Τσίπρας και Βαρουφάκης θέλουν τις ψήφους του Κασιδιάρη (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές  της 21ης Μαΐου, αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «ψαρεύουν» για τις ψήφους του κόμματος Κασιδιάρη, μηνύματα στην Τουρκία αλλά και εξαγγελίες για διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος «Σπίτι μου», συνέχιση της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά και αλλαγές στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο περιείχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης στο ΟΡΕΝ.

«Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θέλω να νικήσουμε με καθαρή διαφορά, δεν θέτω ποτέ ποσοτικούς στόχους, θέλω στις 19 εναπομείνασες ημέρες να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη 4ετία. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη.

«Θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές, προφανώς και θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε πρώτο κόμμα και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή,  ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Με ρωτάτε για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης, που δεν φαίνεται πολύ πειστικός όταν λέει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί στην αλλαγή του άρθρου 16, δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων».