Πα. Μαρ 29th, 2024

Κόρινθος: άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα! Ακούει ο ΣΕΠΕ;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Κυριακάτικο εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 30χρονο εργάτη από το Μπαγκλαντές έρχεται να προστεθεί στην θλιβερή λίστα των συνεχόμενων εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων που συνεχώς πληθαίνει. Το δυστύχημα έγινε κάτω από ασαφείς συνθήκες κάπου στην περιοχή της Κυρά Βρύσης στην Κόρινθο. Τα μόνα που ξέρουμε είναι όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού  Κέντρου Κορίνθου, η οποία στηρίζεται κι αυτή στις ελλιπείς πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει.

Η κατάσταση αυτή δηλώνει απερίφραστα την αδυναμία του ΣΕΠΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο, αν μη τι άλλο στους χώρους που διεξάγονται επικίνδυνες εργασίες για την ασφάλεια των εργαζομένων. Υποστελεχωμένο και με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες εξαιτίας και των μνημονιακών επιταγών και εξαιτίας των νόμων Χατζηδάκη – Μητσοτάκη αδυνατεί να επιτελέσει στοιχειωδώς το έργο του.

Καλούμε άμεσα το ΣΕΠΕ, την Εισαγγελία, την Κυβέρνηση να διευκρινίσουν άμεσα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, να ενημερώσουν υπεύθυνα την κοινή γνώμη και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον κάθε υπεύθυνο. Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθεί ούτε μια φορά αντίστοιχο δυστύχημα.

ΥΓ. Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και ακόμη δεν μάθαμε επίσημα τις αιτίες για τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα στην MOTOROIL. Μην περιμένουμε άλλο τόσο για να μάθουμε τι έχει συμβεί με το πρόσφατο δυστύχημα κι ας δοθεί και στη δημοσιότητα το πόρισμα των αρμοδίων για το δυστύχημα της MOTOROIL

ΘΟΒ Συνδικαλιστικού , Τομέας Εργασίας & ΟΒ Κορίνθου ΜέΡΑ25.