Πε. Απρ 25th, 2024

Κόρινθος: Ανακοίνωσε την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές η παράταξη “Πράσινη Πόλη” του Δημ. Πρωτοπαππά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η νέα Δημοτική παράταξη του Δήμου Κορινθίων “ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ” με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου το όνομα, το λογότυπο, της θέσεις του συνδυασμού και οι πρώτοι έξι υποψήφιοι της παράταξης.

O Δήμος Κορινθίων, ο τόπος που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, παραμένει στάσιμος επί σειρά ετών με αποτέλεσμα την αδιάλειπτη υποβάθμιση της ζωής μας σε όλους τους τομείς, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό.

Ο Δήμος μας, παρότι πλούσιος σε φυσικό περιβάλλον,ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά και ανθρώπινο δυναμικό , οπισθοδρομεί συνεχώς,παραμένει φτωχός, ουραγός στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Οι μέχρι σήμερα Δημοτικές Αρχές δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Η απουσία μακροπρόθεσμης στρατηγικής στόχευσης ,η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού,η αναποτελεσματική διαχείριση καθήλωσαν την πόλη και τα δημοτικά μας διαμερίσματα,διαμορφώνοντας ένα Δήμο χωρίς ταυτότητα και αισθητική.

Πολλά και σύνθετα προβλήματα παραμένουν εκκρεμή ή αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και ερασιτεχνικά όπως:

  • Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.
  • Η προβληματική διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Η απουσία πολιτικής για το νερό.
  • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών.
  • Η υποβάθμιση και μη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας.
  • Η συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και η αισθητή μείωση του πρασίνου.
  • Το περιορισμένο τοπίο της πολιτιστικής δράσης του Δήμου.
  • Η έλλειψη ολιστικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.
  • Η διαχρονική υποβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων.
  • Η αδιαφανής διαχείριση των κοινών και η αλαζονική άσκηση της εξουσίας.
  • Η ελλιπής κοινωνική πολιτική και η απουσία ευαισθησίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Η απουσία ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αλλαγή της εικόνας της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Σε αυτό το περιβάλλον,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί,η αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, είναι διάχυτη στους πολίτες και ενισχύεται απο τη διαχρονική πολιτική πρακτική της ανακύκλωσης αναποτελεσματικών και ανεπαρκών προσώπων στα δημοτικά πράγματα που δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα νέο στο Δήμο.

Είναι γεγονός ότι το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης του Δήμου μας, έχει φτάσει πια στα όρια του,τόσο σε στελεχιακό δυναμικό, όσο και σε παραγωγή πολιτικής.

Καλούμαστε να παρέμβουμε δυναμικά και συντονισμένα, προκειμένου να ανατρέψουμε τα δεδομένα, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του ίδιου χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού που αλλάζει προσωπεία.

Να σχεδιάσουμε και να οραματιστούμε ένα νέο, διαφορετικό Δήμο Κορινθίων, μια Κόρινθο από την αρχή, με θεμέλιο την ενεργό και αλληλέγγυα συμμετοχή των πολιτών.

Εμείς, οι δημότες του Δήμου Κορινθίων,αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο, δυναμικό, πολυσυλλεκτικό, αυτοδιοικητικό σχήμα,την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ», με στόχο την υλοποίηση ενός νέου οράματος για την αναγέννηση του Δήμου μας, με νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές.

Μια παράταξη ανοιχτή σε κάθε ενεργό πολίτη,που έχει διαφορετική οπτική για τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί ο Δήμος μας και θέλει να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση σύγχρονων,καινοτόμων και ριζοσπαστικών λύσεων στα προβλήματα του Δήμου Κορινθίων.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια άλλη πόλη,σύγχρονη, ευρωπαική,ένα Δήμο οικείο με πυρήνα την κοινότητα και την τοπική ιδιομορφία.

Χαρακτηριστικά της αυτοδιοικητικής μας παρέμβασης είναι η συμμετοχή, η συλλογικότητα, η παραγωγή εναλλακτικού λόγου για την πόλη μας και κυρίως η μακροπρόθεσμη στρατηγική στόχευση για την υλοποίηση έργων και αλλαγών,που θα δώσουν προοπτική και ανάπτυξη για όλους.

Σκεφτόμαστε διαφορετικά, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με  γνώση, με φαντασία και όραμα.

Ο λόγος που ονομάζουμε το συνδυασμό μας «Πράσινη Πόλη» :

«Πράσινη Πόλη» είναι μια σύγχρονη ευρωπαική πόλη ,που καινοτομεί, επενδύει στην πράσινη ενέργεια, στην ορθή χρήση των φυσικών πόρων και σε νέες τεχνολογίες, περιορίζει την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου,προωθεί τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, εξασφαλίζει χώρο για τους πεζούς, το ποδήλατο, το πατίνι.

Είναι μια πόλη ανθρώπινη, με ελεύθερους-δημόσιους χώρους, με πυκνό πράσινο, που αλλάζει το μικροκλίμα της περιοχής,απελευθερωμένους από άσφαλτο και τσιμέντο, χώρους με αισθητική και λειτουργικότητα, που αποτελούν πηγή ζωής, επικοινωνίας και άθλησης των δημοτών.  

Η «Πράσινη Πόλη» σέβεται το περιβάλλον και προτείνει ήπιες μορφές ανάπτυξης και τουρισμού.

Ο όρος «Πόλη» περιλαμβάνει τα δημοτικά  διαμερίσματα, τις συνοικίες  και τις  γειτονιές.  

Έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων και δράσεων που θα αλλάξει την όψη του Δήμου μας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας.

Άξονες του προγράμματός μας είναι :

  • Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη συνολική ανάπτυξη του Δήμου, που θα αξιοποιεί τους πολιτιστικούς και τους φυσικούς πόρους της περιοχής μας,θα σέβεται τον άνθρωπο και θα προστατεύει το περιβάλλον.  
  • Η προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και η διαχείριση των υποδομών της πόλης, ως συλλογικά κοινά, υπό δημόσιο-δημοτικό-κοινωνικό έλεγχο.
  • Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικό αγαθό και η εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση κάθε παρεχόμενης υπηρεσίας και υποδομής που αφορούν το νερό.
  • Η προώθηση της οικολογίας και του μοντέλου της Βιώσιμης Ανοιχτής Σύγχρονης Πόλης, η ανάπτυξη του πρασίνου σε κάθε ελεύθερο χώρο. Η σύνδεση της εκπαίδευσης με περιβαλλοντικές δράσεις.
  • Η αναζωογόνηση της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής στο        Δήμο:

Ο πολιτισμός για μας είναι παιδεία,γνώση, καλλιέργεια της σκέψης και της ευαισθησίας.Οφείλουμε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Δήμου μας, αλλά και να ανοίξουμε διάλογο με το νέο. Να κάνουμε την Πόλη μας φυτώριο τέχνης και πολιτισμού.

  • Η αναβάθμιση της Κορίνθου ως τουριστικού προορισμού:

Συνδέουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό.

Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης και πρόσθετη αξία για το Δήμο μας.  Αξιοποιούμε το δημόσιο χώρο, εφαρμόζουμε τοπικά προγράμματα και εναλλακτικές δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

  • Η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτηριακών υποδομών του Δήμου μας   οι επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και η ενεργειακή εξοικονόμηση προς όφελος των δημοτών, μέσω νέων, καινοτόμων, ευρωπαικών χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Η ενίσχυση της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής,των υπηρεσιών πρόνοιας και υγείας προς τους πολίτες. Θέλουμε ένα Δήμο που θα προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους του.
  • Η επέκταση της δημοκρατίας ,της συμμετοχής , των δικαιωμάτων:

Ο δήμος να είναι ανοιχτός στους πολίτες και στους φορείς της πόλης,να επιδιώκει τη συμμετοχή τους, και τη διατύπωση προτάσεων, να αναζητά τον έλεγχο στη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση. Θέλουμε ένα Δήμο ανθρώπινο,υπέρ της κοινωνικής συνοχής, της ειρηνικής συνύπαρξης και της αλληλεγγύης, κατά του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

  • Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Υποδομές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

  • Η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τη συμπεριφορά της απέναντι στους πλέον εκτεθειμένους και απροστάτευτους και τα αδέσποτα ζώα ανήκουν εξίσου σ’ αυτή την κατηγορία.

  • Πρωταρχικός στόχος η διεκδίκηση, εξ’ολοκλήρου, του χώρου του στρατοπέδου Καλογερογιάννη ( 6ου συντάγματος πεζικού) και η δημιουργία υπερτοπικού πάρκου,πολλαπλών χρήσεων, που θα είναι πνεύμονας  ζωής για την Κόρινθο, όπως έχει προταθεί και από τον τεχνικό και επιστημονικό κόσμο της πόλης μας.

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Επεξεργαζόμαστε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με όραμα και στρατηγική, που αντιμετωπίζει την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα ως πεδίο δημιουργίας, με στόχο τη συνολική, ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Με βάση τους παραπάνω άξονες, θα εξειδικευθεί ένα πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με επίκεντρο τις ανάγκες όλων των Κορινθίων, την ποιότητα της ζωής μας και τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Οι θέσεις και οι προτάσεις μας είναι ανοιχτές στην περαιτέρω συζήτηση, με τους κατοίκους και τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δρουν στην Πόλη .

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Η «Πράσινη Πόλη» μπορεί να φέρει την ελπίδα στο Δήμο μας, με την ενεργό συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας.

Η «Πράσινη Πόλη» διεκδικεί την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όλων των δυνάμεων της κοινωνίας.

Αξίζει να προσπαθήσουμε ,να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, για ένα Δήμο εξωστρεφή και πρωτοπόρο, για μια Κόρινθο από την αρχή.