Σα. Απρ 27th, 2024

Κόρινθος: Ημερίδα με θέμα ”Σκιαγραφώντας την νεανική παραβατικότητα: ο ρόλος των social media” στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή την αύξηση των δεικτών παραβατικότητας των νέων στη χώρα μας, το IEK Europroodos Corinth σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνουν στην Κόρινθο ημερίδα με θέμα  “Σκιαγραφωντας τη νεανική παραβατικοτητα:ο ρόλος των social media”.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο που οι αιτίες του είναι πολυδιάστατες, επηρεάζοντας το σύνολο της κοινωνικής ζωής και έχοντας σαφές αντίκτυπο μακροπρόθεσμα στην ίδια την κοινωνία.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Ευστράτιος Παπάνης, Σύμβουλος, Συγγραφέας-Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μιλώντας για την “παραβατικοτητα στο σχολείο ως παράγοντας πρόβλεψης ενήλικης παραβατικότητας”, η Κέλλυ Ιωάννου, Καθηγήτρια Ψηφιακής Εγκληματολογίας- Διεθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, με θέμα “Νέοι και Ψηφιακή Επιθετικότητα: Τα Κρυμμένα Πρόσωπα μιας Online Γενιάς” και η Μαρία Μουζάκη Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος, phd-Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΚ, η οποία θα αναφερθεί στο κυνήγι της εικόνας του εαυτού σε μια διαρκώς ρευστή κοινωνική πραγματικότητα.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και ειδικότερα οι Α/Α’ Λιμνιάτης Γεώργιος του Α.Τ. Κορίνθου και ο Υ/Α’ Φρυγγέλης Σπυρίδων του Τ. Α. Κορίνθου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.