Σα. Απρ 27th, 2024

Κόρινθος: “Μάγεψαν” το κοινό με τα τραγούδια τους στην έκδήλωση αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου “Ηχοροή” παρουσίασε στο κατάμεστο Θέατρο Δημαρχείου ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο μας ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου με αφορμή τα γενέθλια του ποιητή που ήταν στις 12 του Μάρτη. Καλεσμένη της “Ηχοροής” ήταν αδερφή του δημιουργού κυρία Λιλή Ελευθερίου η οποία στα μέσα της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου και μας διηγήθηκε την ιστορία του Ματωμένου Πουκάμισου από το ομώνυμο διήγημά της.

Η Λιλή Ελευθερίου συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Ο Μάκης Ψαραδέλλης παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το “Ενθύμιον Θανάτου” σε μουσική δική του και ποίηση Μάνου Ελευθερίου.

Η βραδιά είχε πολλές συγκινητικές στιγμές με τα μέλη της Ηχοροής να χαρίζουν εξαιρετικές ερμηνείες στο κοινό το οποίο ανταπέδωσε με ζεστό χειροκρότημα.

Συμμετείχαν οι χορωδίες των Β και ΣΤ ΚΑΠΗ Κορίνθου όπου υπεύθυνος είναι ο Μάκης Ψαραδέλλης. Τίμησαν με την παρουσία τη βραδιά ο Υφυπουργός Πολιτισμού κύριος Χρίστος Δήμας και ο Δήμαρχος Κορίνθου κύριος Νίκος Σταυρέλης.

Ο κόσμος ζεστός συμμετείχε από το πρώτο τραγούδι και στο τέλος όρθιος τραγούδησε τα Παραπονεμένα λόγια. Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε τρεις ώρες από την ανακοίνωση της εκδήλωσης δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις.

Την παράσταση επιμελήθηκε ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης,μπουζούκι έπαιξε ο ταλαντούχος Λάμπρος Τζίμας και κιθάρα ο Μάκης Ψαραδέλλης ο οπόιος επιμελήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.