Σα. Απρ 27th, 2024

Κόρινθος: Με μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Έθος εστί» την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εφέτος 24η Μαρτίου, η Εκκλησία μας να εορτάζει την, από το έτος 843 μ.Χ., επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η Τοπική μας Εκκλησία, θα εορτάσει με Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια αυτήν την επέτειο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί πέριξ του Ι. Ναού η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.

Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Τοπικής μας Εκκλησίας σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι’ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με το αίμα και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου, με την χάρη του Κυρίου μας, να αναστηλωθεί εντός μας σε καιρούς «δυσχειμέρους» η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15)!