Πε. Μαρ 28th, 2024

Κόρινθος: Μητρόπολη και αποικίες – 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

«Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες»

Διεθνές συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση.

Κόρινθος, 5 – 7 Μαΐου 2023

Η πόλη της Κορίνθου ετοιμάζεται για να υποδεχθεί έναν μοναδικό κύκλο εκδηλώσεων, που φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνές ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, που θα πραγματοποιηθεί  5-7 Μαΐου 2023 και το Διεθνές συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση.

Η σημαντική αυτή πολιτιστική διοργάνωση σχεδιάστηκε από την αρχή, για να έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε έναν νέο πολιτιστικό θεσμό, παρέχοντας στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, αυθεντικές δράσεις πολιτισμού υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ταυτότητα της Κορίνθου.

Οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας της Συντονιστικής Επιτροπής που ορίστηκε για τον σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού και Τουρισμού, με πλήθος τοπικών, εθνικών και διεθνών φορέων.

Καθοριστική υπήρξε η συνεργασία με φορείς παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που διαθέτει -εκτός άλλων- επαφές διεθνούς κύρους και την τεχνογνωσία σχεδιασμού ανάλογων θεσμών, αλλά και της Διεύθυνσης Δ.Ε. Κορινθίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και άλλων τοπικών φορέων.

Οι δυο νέοι θεσμοί, που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή, αποτελούν ένα δυναμικό εργαλείο επικοινωνίας με την ιστορία και με περιοχές, με τις οποίες η Κόρινθος είχε δεσμούς κατά το παρελθόν, με τις αποικίες της, όπως οι Συρακούσες, αλλά και άλλες χώρες με τις οποίες μπορεί να αναπτύξει σχέσεις στο μέλλον.

Η ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμα της Κορίνθου ήταν πολύ θερμή και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να υποδεχθούμε στην πόλη μας περισσότερα από 150 νέα παιδιά γυμνασίων και λυκείων, από Ιταλία, Αλβανία και 4 Ελληνικές πόλεις, όπως η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Ναύπακτος, κ.α.

Ταυτόχρονα όμως 5 και 6 Μαΐου 2023 στο Χιλιομόδι, στο Ανοιχτό Θέατρο «Ειρήνη Παπά», εκατοντάδες μαθητές της Κορίνθου και όχι μόνον θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολιτιστικές προσεγγίσεις και δράσεις και μάλιστα από συνομηλίκους τους, ενώ θα υπάρξουν μουσικές εκδηλώσεις, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στην Αρχαία Κόρινθο και το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Παράλληλα στις 7/5/23  θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση με τίτλο: «Αρχαίο ελληνικό δράμα: συνεκτικός ιστός ανάμεσα στις μητροπόλεις και τις αποικίες», στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Το πλήρες πρόγραμμα, μαζί με την αναλυτική παρουσίαση των συντελεστών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης που θα γίνει την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κορίνθου.