Τρ. Απρ 16th, 2024

Κόρινθος: Μουσική βραδιά την Κυριακή 30 Απριλίου στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου

Κοινοποίηση ειδήσεων

                                    ΑΠΕΡΓΙΑ      1ης  ΜΑΗ 2023

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου αποφάσισε την πραγματοποίηση Απεργιακής συγκέντρωσης την Δευτέρα  1η Μάη 2023,στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 11:00, συμμετέχοντας στις παγκόσμιες εκδηλώσεις μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓIΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, εμείς που κινούμε και παράγουμε τα πάντα, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα τιμής των ηρώων εργατών του Σικάγου, των 200 της Καισαριανής αλλά και των χιλιάδων αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης.
Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα,  με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, συνεχίζουμε! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συνάδελφους- εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, και σε άλλες χώρες, εκατομμύρια εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή. Απεργούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτές οι κινητοποιήσεις στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης. Είναι απάντηση σε όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που προεξοφλούσαν με κροκοδείλια δάκρυα το «τέλος της εργατικής τάξης», που έλεγαν πως «οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα» και χαρακτήριζαν «ξεπερασμένες» τις απεργίες. Είναι απάντηση σε όσους μας καλούν να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι για να γιγαντώνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μας θέλουν εγκλωβισμένους σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του δήθεν «μικρότερου κακού» με στόχο να μη θιχτεί η εξουσία των αφεντικών.
Δεν φταίει η «κακιά η (χ)ώρα», φταίει το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα!
Το έγκλημα στα Τέμπη απέδειξε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκονται τα κέρδη των λίγων. Ακόμα πιο βαθιά, το κυνήγι αυτών των κερδών αιματοκυλούν τον πλανήτη, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις συρράξεις.
Αυτά ακριβώς τα κέρδη των λίγων έχουμε πληρώσει ακριβά με την απουσία μέτρων ασφάλειας της εργασίας και προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς. Αυτά τα κέρδη ευθύνονται για το λουκέτο που έβαλαν δεκάδες επιχειρήσεις στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, , για τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας. Για τα ποσοστά κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων έχουμε χαμηλούς μισθούς που μας καταδικάζουν να ζούμε στην ανέχεια, να κόβουμε από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουμε πέρα. Εξαιτίας αυτών των κερδών υπάρχουν ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, γίνονται πλειστηριασμοί σπιτιών, είναι απλησίαστα τα ενοίκια, γίνονται διακοπές ρεύματος σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες.
Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας. Η πολιτική που υπηρετεί το σιδερένιο νόμο των κερδών του κεφαλαίου είναι η αιτία για όλα μας τα προβλήματα και δεν διορθώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Ανατρέπεται με τον αγώνα των πολλών, των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων που βιώνουμε συνεχώς μεγαλύτερα και πιο οξυμένα προβλήματα. Μαζί με την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να ηττηθούν και όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα της αδικίας.
Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Δεν μας ταιριάζει μια ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια για σίτιση και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής. Γιατί δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να μετράνε κέρδη και εμείς κάθε τρεις και λίγο νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών».
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!
Δυναμώνουμε και μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε εργοδοσία, κράτος και κυβερνήσεις.
Δυναμώνουμε τους αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση και εργοστάσιο για αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή ΣΣΕ, για άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση της εργασίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία και την ακρίβεια.
Απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να  σηκωθεί! Για να υπάρξουν παντού σπίθες που θα αμφισβητούν τη σημερινή κατάσταση!
Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη για να γίνουν οι σπίθες φωτιά που θα κάψει κάθε αντεργατικό – αντιλαϊκό σενάριο!
Προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες της τάξης μας, αυτοί που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για έναν κόσμο όπου η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας.

                                    ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/4/23 ΩΡΑ 21:00

ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

(ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 11:00

Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς μας

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ