Τε. Ιούν 26th, 2024

Κόρινθος: Πανηγυρίζει το ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 2 Ιουνίου 2024, πανηγυρίζει το ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο, εντός του Επισκοπείου και του περιβόλου της παλαιάς Ιερατικής Σχολής. Με την ευκαιρία αυτή κατά το χρονικό διάστημα της 1ης και 2ας Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές-Λειτουργικές Εκδηλώσεις,  σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα: 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024: 

  • Ώρα 19.00: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου ο οποίος και θα κηρύξει τον Θ. Λόγο.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024: 

  • Ώρα 07.00: Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Καραντζιά από τα Μποζικά Κορινθίας
  • Ώρα 19.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Μνημόσυνο των Κτιτόρων του Ι. Ναού. 

Κατά την Ι. Πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων Της ενώ θα παραστεί, όπως κατ’ έτος παραδοσιακά πράττει, και ο Σύλλογος Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου.

Καλούνται οι φιλακόλουθοι Πιστοί να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας με την παρουσία τους προς αγιασμό και ευλογία και να συμπροσευχηθούν υπέρ ενισχύσεως του νέου Πρεσβυτέρου της Ι. Μητροπόλεως μας.