Σα. Μάι 4th, 2024

Κόρινθος: Τελετή απονομής μεταλλίων και λήξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής IPSC 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην τελετή απονομής μεταλλίων και λήξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής IPSC όπλων χειρός, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ χθες Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο διοικητήριο ναυτικών επιχειρήσεων της Διώρυγας του Ισθμού, παρέστη και μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συνολικά 1.600 αθλητές από 60 χώρες μετείχαν στους εν λόγω αγώνες που διεξήχθησαν από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Σκοπευτήριο της Κορίνθου, οι εγκαταστάσεις και υποδομές του οποίου αναβαθμίστηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην παρέμβαση του -κατά την απονομή που διενήργησε σε νικητές των αγώνων.

Ο Π. Νίκας σημείωσε, ειδικότερα, ότι οι εργασίες αναβάθμισης του Σκοπευτηρίου έγιναν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 107.880 ευρώ που υπεγράφη -τον περασμένο Απρίλιο- μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας.

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης εξήρε την διοργάνωση δίνοντας συγχαρητήρια, τόσο στον ΟΑΣ Κορινθίας, όσο και στην ΣΚΟΕ, επισημαίνοντας ότι δόθηκε σημαντική οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της περιοχής από την παρουσία χιλιάδων αθλητών, ενώ χαιρέτισε και την ανάληψη από την Κόρινθο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκοποβολής του 2026 -απόφαση που ελήφθη από τις χώρες μέλη της ΙPSC (International Practical Shooting Confederation).

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής IPSC όπλων χειρός που έγινε στην Κόρινθο τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ αρωγούς και υποστηρικτές του αποτέλεσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.