Πε. Μάι 2nd, 2024

Κ. Ιαβέρης για τροχαία: Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας – Γενοκτονία αυτό που συμβαίνει στους δρόμους (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, με αφορμή ένα ακόμη θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μαρκόπουλο Αττικής μίλησε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής καλώντας τους οδηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Μιλάμε για 650 νεκρούς κάθε χρόνο» τόνισε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι έχουμε άλλους τόσους παραπληγικούς και 2.000 περίπου τραυματίες. «Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας, κατά κύριο λόγο νέους» σημείωσε.

 .

Περιγράφοντας την οδική συμπεριφορά είπε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας είναι ανάγωγος και επιθετικός και λειτουργεί χωρίς να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, γιατί έτσι έμαθε μέσα από την οικογένεια του, μέσα από την κοινωνία γενικότερα. Αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό».

Όπως τόνισε, τα θύματα είναι κυρίως ηλικίας από 15 – 29 που είναι μια πολύ τρυφερή ηλικία και το 29 – 45 που εκτός από παραγωγική ηλικία είναι και αναπαραγωγική, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία».

Σύμφωνα με τον κ. Ιαβέρη στο εξωτερικό εάν σου πάρουν το δίπλωμα δεν μετακινείσαι. «Εδώ βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο ο οποίος, χωρίς να έχει δίπλωμα, ή να είναι ανασφάλιστος, να κυκλοφορεί ελεύθερος» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε ότι ένας λόγος που παραμένει υψηλός ο αριθμός των τροχαίων είναι και η υποστελέχωση των τμημάτων της Τροχαίας ενώ πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Πηγή: Newsroom