Σα. Απρ 20th, 2024

Κ. Κόλλιας – βουλευτής Κορινθίας: Να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για τους νέους αγρότες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός – μέσω της πρόσθετης αύξησης κονδυλίων- στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, για την ένταξη όλων των δικαιούχων.

Ο βουλευτής, αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων, που προέκυψαν μετά το πέρας της αξιολόγησης των αιτήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

1. Η πρώτη κατηγορία (πίνακας δικαιούχων), περιλαμβάνει 1.101 νέους αγρότες, στους οποίους πρόκειται να καταβληθεί, το συνολικό ποσό των 40.657.500,00 €, για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

2. Η δεύτερη κατηγορία (πίνακας εν δυνάμει δικαιούχων), αφορά 252 περιπτώσεις αγροτών, που θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

3. Η τρίτη κατηγορία, περιλαμβάνει τους 71 υποψηφίους που αποκλείστηκαν, και

4. Η τέταρτη κατηγορία, αφορά 443 υποψηφίους, των οποίων οι αιτήσεις ναι μεν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ωστόσο απορρίφθηκαν, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων.

Ο βουλευτής, τόνισε την ανάγκη οι 443 αυτοί αγρότες, να υπαχθούν στο πρόγραμμα.

Ο Κώστας Κόλλιας, ζήτησε απ’ τον Υπουργό, να προβεί σ’ όλες τις ενέργειες, ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ένταξη όλων των δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου.