Πα. Απρ 19th, 2024

Λεσότο: Η χώρα της Αφρικής που κάνεις σκι και θυμίζει Ελβετία (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αφρική και χειμερινά σπορτς, δεν ταιριάζουν στο μυαλό των περισσότερων, καθώς έχουμε συνδυάσει τη Μαύρη Ήπειρο με τον ήλιο, τα τροπικά δάση και τις αχανείς ερήμους.

Όμως, υπάρχουν και μερικοί, οι οποίοι διαφοροποιούνται και επιλέγουν τα βουνά της Αφρικής, προκειμένου να κάνουν σκι. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, σε αρκετά ορεινά σημεία μπορεί κανείς εύκολα να βρει… μπόλικο χιόνι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λεσότο, ενός περίκλειστου κράτους (περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από τη Νότια Αφρική), όπου υπάρχει το Afriski Mountain Resort.

Εξαιτίας δε, της γραφικότητας των τοπίων του, συχνά αποκαλείται ως Ελβετία της Νότιας Αφρικής. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να συγχέεται με την οικονομία της χώρας, η οποία είναι μία από τις φτωχότερες παγκοσμίως.

Ένας χειμερινός προορισμός, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο 17.000 επισκέπτες και λάτρεις του σκι.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται τις Άλπεις και τα υπόλοιπα μεγάλα βουνά. Αλλά αυτή η περιοχή στο Λεσότο έχει μοναδικό κλίμα καθώς βρισκόμαστε 3.222 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας» σημειώνει ο Pieper Peyper, ιδιοκτήτης του χιονοδρομικού κέντρου.

Το σημείο διαθέτει έξι πίστες για σκι και είναι ανοιχτό για το κοινό κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, από τον Ιούνιο ές τον Αύγουστο. 

Το Λεσότο είναι μια χώρα αρκετά μικρή και περιτριγυρίζεται από έναν πολύ μεγαλύτερο γείτονα, τη Νότια Αφρική. Έχει πληθυσμό 2.292.682 κατοίκους και πρωτεύουσα του είναι το Μαζέρου. Μέχρι και το 1966 υπήρξε βρετανικό προτεκτοράτο, με την ονομασία Μπασουτολάνδη. Κατατάσσεται στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και για αυτό τον λόγο, γίνονται αρκετές προσπάθειες από την μεριά της Κοινότητας Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής (SADC) προκειμένου να πραγματοποιηθούν κατάλληλες μεταρρυθμίσεις σε ζητήματα, όπως η ασφάλεια που αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας. Άλλες μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στο σύνταγμα, τον κοινοβουλευτικό τομέα, τον δικαστικό τομέα και κατά κύριο λόγο τον οικονομικό.

 Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο New Atlantic.


Φωτ. AP

moneyreview.gr με πληροφορίες από euronews, klik.gr, offlinepost.gr