Τρ. Μαρ 19th, 2024

Λουτράκι: Ξεκίνησε η τοποθέτηση οδοφωτισμού με led στο οδικό δίκτυο 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο “Αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας led, στο εθνικό δίκτυο” του Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, απέστειλε σχετικό αίτημα ενημέρωσης για την αντικατάσταση 1.095 σωμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν.

Παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήριου Πέρρα και του Αναπλ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led στην περιοχή Γκράβα, ενώ ακολουθεί η αντικατάστασή τους από την περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου έως το Ξενοδοχείο Ποσειδώνα.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν παρεμβάσεις στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου, από τη Γέφυρα του Ισθμού έως το Κολυμβητήριο Λουτρακίου, την Εθνικό οδό Ισθμού – Επιδαύρου και την πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: “Πρόκειται για μια παρέμβαση κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου και το αίσθημα ασφάλειας των οδηγών και παράλληλα, για ένα έργο με “βαθύ” περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα ο οποίος συνεχίζει να συνδράμει στο δύσκολο έργο μας για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα έργων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών”.