Πε. Μαρ 28th, 2024

Λουτράκι: Ο ρόλος της DEA στη σύλληψη του Βρετανού και το ”23” του…Λεμπρόν Τζέιμς (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα χέρια της Ελληνικής αστυνομίας βρίσκεται από χθες, ένας 45χρονος Βρετανός, μέλος διεθνούς κυκλώματος κοκαίνης.

Ο Άγγλος, ξεκίνησε το ταξίδι του για το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, έχοντας στις βαλίτσες του 57 κιλά κοκαΐνη αξίας 1.500.000 €. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, o 45χρονος μέχρι και λίγα λεπτά πριν το εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών….”των πλουσίων”, δεν είχε προλάβει…να σπρώξει μέρος της παράνομης ουσίας. Όπως αναφέρουν πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ, επρόκειτο για ένα κύκλωμα που δρούσε σε κοσμοπολίτικες περιοχές της χώρας, ενώ τονίζονται οι διασυνδέσεις με χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο ρόλος της DEA

Στις έρευνες συμμετείχαν και Αμερικανοί πράκτορες από το Γραφείο DEA( υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, όπου μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, οδηγήθηκαν στον 45χρονο Βρετανό. Παρέδωσαν όλα τα στοιχεία στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του Άγγλου.

Το ”23” του…Λεμπρόν Τζέιμς

Τα 49 πακέτα, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων, που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφεραν το λογότυπο «23» με ένα βασιλικό στέμμα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του «βασιλιά» του NBA Λεμπρόν Τζειμς. Πιθανότατα, το «23» παραπέμπει σε σφραγίδα καρτέλ της λατινικής Αμερικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Επισημαίνεται ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.