Τρ. Ιούν 18th, 2024

Μάκαρης-Σιάτος: Ανοίξτε εξόδους στα διόδια του Ισθμού για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά το μεγάλο ατύχημα με το βυτιοφόρο στην περιοχή του Ισθμού που οδήγησε στην άρον άρον κατεδάφιση της γέφυρας που δέχτηκε μεγάλο θερμικό φορτίο από το φλεγόμενο βυτιοφόρο δημιουργήθηκαν προβλήματα προσβασιμότητας στους κατοίκους του Καλαμακίου Κορινθίας και στις όμορες περιοχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής για να πάνε στην Κόρινθο αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και τις πρώτες ημέρες πλήρωναν και διόδια! Η λύση που πρότειναν οι κάτοικοι εξ αρχής είναι να ανοίξουν έξοδοι στα διόδια του Ισθμού και στις 2 πλευρές για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα υπάρχουν ήδη δρόμοι που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και το μόνο που απαιτείται είναι να ανοίξουν οι μπάρες και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε λίγες ημέρες.

Αν και αυτή η λύση προτάθηκε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Κορινθίας ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης η αρμόδια εταιρεία διαχείρισης της εθνικού οδού αρνήθηκε να την εφαρμόσει. Αντίθετα το Υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία να διέρχονται οι κάτοικοι μέσω των διοδίων του Ισθμού δωρεάν.

Βέβαια, διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα της σχετικής συμφωνίας , έκπληκτοι μάθαμε ότι το ελληνικό κράτος και ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει αυτές τις δήθεν δωρεάν διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Τελικά, το μόνο που τους νοιάζει ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι τα κέρδη των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων.

Η δε βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια που θα έλυνε μέρος του προβλήματος ακόμα επισκευάζεται εδώ και μήνες. Μάλιστα νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμη μετά τις 20 Ιουλίου!

Δυστυχώς, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η παράταξη της πλειοψηφίας του κ.Πτωχού δε δέχθηκε να συζητηθεί το έκτακτο αυτό ζήτημα.

Για αυτό και εμείς απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Ολυμπία Οδό και τους καλούμε να υιοθετήσουν άμεσα τη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι και προκρίνει η κοινή λογική.Τους καλούμε να αφήσουν πίσω την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να λειτουργήσουν με την ίδια ταχύτητα που λειτούργησαν και στην κατεδάφιση της γέφυρας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ολυμπία Οδός να υιοθετήσουν άμεσα στη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι.

Εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοποννήσος

“Μανώλης Μάκαρης (επικεφαλής)

Σιάτος Γιάννης Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας.