Δε. Μάι 6th, 2024

Μέτρα εξυγίανσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης εξήγγειλε ο δήμαρχος Κορινθίων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέτρα εξυγίανσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κορίνθου, εξήγγειλε πρόσφατα ο νέος δήμαρχος της πόλης, Νίκος Σταυρέλης. Μίλησε για ανείσπρακτες οφειλές,  πάνω από 12 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εξόφληση των οφειλών θα αρχίσει από τους μεγαλοοφειλέτες.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα υδρόμετρα, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση και να υπάρξει εξοικονόμηση νερού. Όπως γνωστοποίησε, ξεκινά, άμεσα, ενημέρωση όλων των οφειλετών για την εξόφληση των οφειλών. Θα στείλει η αρμόδια επιχείρηση, συστημένη επιστολή για να εξοφλήσουν ή για να διακανονίσουν την οφειλή τους.

Ο διακανονισμός θα γίνει με καταβολή ενός σημαντικού ποσού και με παρακολούθηση εάν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Σε περίπτωση που μέσα σε είκοσι ημέρες δεν ανταποκριθούν, θα αποσταλεί στη ΔΟΥ, η βεβαίωση της οφειλής. Επίσης, θα προχωρήσουν και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ακόμα, θα προχωρήσει η διακοπή του νερού

” Είναι αδιανόητο, οι δημότες να πληρώνουν μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, 30 και 40 ευρώ το τρίμηνο και κάποιοι να χρωστάνε από 10 έως και 70 χιλιάδες ευρώ και να έχουν απλόχερο το δικαίωμα της ύδρευσης και μάλιστα με υπερκαταναλώσεις. Αυτή η κατάσταση τελειώνει άμεσα ( ...)”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης.