Πε. Μάι 2nd, 2024

Μαρία Καλλίρη: Οι Νέοι μας η Δύναμη και η Προοπτικήτου Δήμου Βέλου- Βόχας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μαρία Καλλίρη : Οι Νέοι μας η Δύναμη και η Προοπτική του Δήμου Βέλου- Βόχας.

Το μέλλον του δήμου αγαπητοί Συμπολίτες μου έχει ένα όνομα,  Νέοι του Δήμου Βέλου –Βόχας.

Οι νέοι  έχουν λόγο και όραμα για τον τόπο μας,ανήκουν σε μια γενιά που έχει μπροστά της μεγάλα και σύγχρονα προβλήματα, πολύ διαφορετικά από αυτά που είχε να αντιμετωπίσει η προηγούμενη. Η νέα γενιά έχει τα δικά της βιώματα και τις δικές της ανάγκες ,η νέα γενιά αναζητά τους δικούς της στόχους, τα δικά της οράματα, αρκεί να τους ακούσουμε, να συνεργαστούμε μαζί τους,να δημιουργήσουμε για αυτήν δομές.

Τα κέντρα νεολαίας, τα στέκια συζητήσεων και συγκεντρώσεων, ενημερωτικές ημερίδες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό είναι εργαλεία που βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

 Οφείλουμε να δώσουμε  στους νέους τη θέση που τους αξίζει στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα, για να ακουστεί και η δική τους φωνή.

Να εντοπίσουμε, να αναδείξουμε, να παρακολουθήσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα της νεολαίας.

Να αναλάβουμε ως δήμος, πρωτοβουλίες  και δραστηριότητες για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.

Ως  τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε  να σταθούμεδίπλα στους νέους πολίτες, που θέλουν  να προσπαθήσουν, να δημιουργήσουν, να παράξουν  και να εξελιχθούν να τους στηρίξουμε ουσιαστικά ώστε  να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Να χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες τους  και να βρούμε αποτελεσματικές μεθόδους ώστε να λυθούν σύγχρονα προβλήματα.

Να τονώσουμε την τοπική οικονομία και την απασχόληση, να αναπτύξουμε  δράσεις  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την ενημέρωση για δυνατότητες και ευκαιρίες, καθώς και για την προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας συνδεμένες με την διοργάνωση πολύπλευρων δραστηριοτήτων.

Να συνεργαστούμε με όμορους Δήμους και φορείς για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά με σημαντική προϋπόθεση τη συνεργασία σε τοπικό επίπεδο όλων των φορέων όπως Επιχειρήσεις ,Δήμος , Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Υπηρεσίες, ώστε να συμμετέχουν και να λειτουργήσουν ένα τόσο σημαντικά αναπτυξιακό σχέδιο.

Να ζητήσουμε από όλους τους νέους  μας να είμαστε  συμμέτοχοι και συν-δημιουργοί σε ένα μέλλον που πρώτα αφορά αυτούς, και στη συνέχεια τον τόπο μας.

 Ως παράταξη,  κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε τα παιδιά μας να παραμείνουν στον τόπο τους.

Δηλώνω παρούσα πέρα από το εκλογικό αποτέλεσμα , θα είμαι εδώ , για να συμβάλλω σε ότι μπορεί να δώσει προοπτική και ανοικτούς ορίζοντες στη νεολαία μας.

Η ελπίδα του τόπου μας και κάθε τόπου,οι νέοι  μας  επιβάλλεται να μας  ενώσει ,είναι ανάγκη να  κινηθούμε πέρα και μακριά από διχαστικές λογικές,  είναι  ανάγκη να εργαστούμε  για τους νέους μας  που το αξίζουν και αποτελούν το πολυπόθητο άλμα ,  την προοπτική,το μέλλον του Δήμου Βέλου –Βόχας.

Μαρία Καλλίρη

Πρόεδρος «Ανέλιξης» Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος