Πα. Μάι 3rd, 2024

Μεγάλη πυρκαγιά σε επταώροφο κτήριο στον Πειραιά (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (02.04.2023), και αυτήν τη στιγμή μαίνεται, σε επταώροφο κτήριο στον Πειραιά.

Είκοσι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτήριο στον Πειραιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο μαγαζί με χρώματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα υλικά ενός τέτοιου είδους καταστήματος είναι πολύ εύφλεκτα. 

Ευτυχώς, τα διαμερίσματα πάνω από το χρωματοπωλείο δεν χρησιμοποιούνται για διαμονή. Είναι γραφεία, οπότε σήμερα Κυριακή δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτήριο. Πληροφορίες λένε ότι μπορεί να ήταν και όλα κλειστά.

Εκεί στεγάζεται και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ρίχνουν ασταμάτητα νερό, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε κάποιο άλλο κτήριο. Οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί, αρκετά τοξικοί λόγω των χημικών ουσιών που καίγονται, και κρύβουν τη μισή πρόσοψη της πολυκατοικίας. 

Αρχικά επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά αργότερα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκαν με άλλους 2 πυροσβέστες και άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Μαζί τους έχουν ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Το κτήριο βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητρίου Γούναρη 29. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Γούναρη έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο χρωματοπωλείο είχε κατασχεθεί. Το κατάστημα έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό το κτήριο είχε τυλιχτεί ξανά στις φλόγες, το 1987. 

Πηγή: newsit.gr, skai.gr