Πα. Μαρ 29th, 2024

Μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στη μνήμη του Δ. Μητροπάνου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στη μνήμη του Δ. Μητροπάνου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας προς τιμή του από την ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της συναυλίας ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχθηκε, στον Περισσό, την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ. Ο Δ. Κουτσούμπας παρέδωσε στη γυναίκα του Δ. Μητροπάνου, Βένια, και την κόρη του, Αναστασία, υλικά από το αρχείο του ΚΚΕ, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή, Γιώργο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «παρέδωσε τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο κόμμα, καθώς και το φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του ΔΣΕ (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Υλικά και ντοκουμέντα που φανερώνουν μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος».