Σα. Απρ 27th, 2024

Μεγάλη χασισοφυτεία “ξετρύπωσε” η Ασφάλεια Σπάρτης (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα – Δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 55 ετών και ένας αλλοδαπός ηλικίας 33 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -217- δενδρύλλια κάνναβης και περίστροφο

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, τρία άτομα, -2- ημεδαποί, ηλικίας 38 και 55 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ο 55χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας και σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -217- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,5- μέτρων, περίπου.

Κατόπιν τούτου, χθες (30.6.2023) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, όπου κατελήφθη ο 55χρονος να μεταβαίνει στην περιοχή με όχημα και να αποβιβάζονται από αυτό ο 38χρονος και ο 33χρονος, προκειμένου να προβούν σε καλλιεργητικές εργασίες και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες τους, σε οικίες του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• περίστροφο,

• -2- μαχαίρια,

• -4- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

• -1- κάλυκας πολεμικού τυφεκίου,

• -1- πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

• -2- ζυγαριές ακριβείας και

• καλλιεργητικός και αρδευτικός εξοπλισμός.

Τέλος, κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα και το παραπάνω όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.