Τρ. Μαρ 19th, 2024

Μεσσηνία: Αποκαλυπτήρια προτομών του Θ. Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα στ’ Αρφαρά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα έγιναν στην κεντρική πλατεία Αρφαρών.

Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των προτομών των πρωταγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα, ως ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης για τη μεγάλη τους προσφορά στο γένος των Ελλήνων, οργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινότητα Αρφαρών και η Πρωτοβουλία πολιτών της Δ.Ε. Αρφαρών.

Τελέστηκε τρισάγιο από τον Αιδεσιμότατο π. Μιχαήλ Μπούρα. Ακολούθως, χαιρετισμούς και κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Τέλης Ματθαίος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας πολιτών, Αναστάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος της οικογένειας των δωρητών Παναγιώτης Γεωργούντζος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος. Ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Φίλιππος Νικολόπουλος.

Εν συνεχεία, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και δρώμενο – χοροί από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση Αρφαρών».