Τε. Ιούν 26th, 2024

Μετά το πράσινο «φως» Μπάιντεν η Ουκρανία άνοιξε πυρ με HIMARS των ΗΠΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Παρασκευή, η Ουκρανία πήρε άδεια να εκτοξεύσει αμερικανικούς πυραύλους σε στόχους εντός της Ρωσίας και ώρες αργότερα, τα HIMARS άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, τα HIMARS στόχευσαν το Μπέλγκοροντ, μια βάση για ρωσικές επιθέσεις στη βόρεια Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να στόχευσε μερικούς από τους τροχήλατους εκτοξευτές HIMARS στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, 20 μίλια βόρεια των συνόρων Ρωσίας-Ουκρανίας στη νότια Ρωσία.

«Αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα που θα μας επιτρέψει πλέον να προστατεύσουμε καλύτερα την Ουκρανία και τους Ουκρανούς από τη ρωσική τρομοκρατία και τις προσπάθειες επέκτασης του πολέμου», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο πριν πέσουν βροχή στο Μπέλγκοροντ δυνητικά δεκάδες πύραυλοι 660 λιβρών, ο καθένας από τους οποίους εκτοξεύεται έως και 57 μίλια με 50 κιλά εκρηκτικά.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι συστοιχίες αεράμυνας κατέρριψαν 14 ρουκέτες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για θραύσματα ρουκετών στο έδαφος.

ΥΠΑΜ Ρωσίας: «Καταρρίψαμε 62 ουκρανικά drones, 14 πυραύλους HIMARS και τρεις βόμβες Hammer»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Σάββατο (1/6) ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 62 ουκρανικά drones, 14 πυραύλους HIMARS και τρεις βόμβες Hammer.

«Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 62 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 14 πυραύλους πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και τρεις κατευθυνόμενες βόμβες γαλλικής κατασκευής Hammer», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικό χτύπημα σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας ως απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να καταστρέψει τη ρωσική ενεργειακή υποδομή.

«Επίσης, χτυπήθηκαν δυτικές αποθήκες όπλων στην Ουκρανία», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: naftemporiki.gr, defencenet.gr