Σα. Απρ 27th, 2024

Μεταβολή του καιρού έως το βράδυ της Πέμπτης 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ατμοσφαιρική διαταραχή, ταχέως κινούμενη από τις θαλάσσιες περιοχές βορείως της Λιβύης προς τη Νότια Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση της διαταραχής τη νύχτα της Τετάρτης 20/12 προς Πέμπτη 21/12 καθώς και η βορειοανατολική κίνηση της.

Χάρτης 1: Η εκτιμώμενη θέση της διαταραχής τη νύχτα της Τετάρτης 20/12 προς Πέμπτη 21/12 και η βορειοανατολική κίνηση της

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 21/12 θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι της Πέμπτης 21/12 οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα της Πέμπτης 21/12 θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.Σε ότι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 έως το απόγευμα της Πέμπτης 21/12.Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 21/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον Χάρτη 2 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12.

Χάρτης 2: Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.