Τρ. Απρ 23rd, 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα στην Κόρινθο: «Η πόλη που μαθαίνει κοντά στον πολίτη. Φορείς κοινωνικής υποστήριξης» (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ημερίδα στοχεύει στην παρουσίαση, ενημέρωση, αλληλεπίδραση και ενδυνάμωση των Φορέων Κοινωνικής Υποστήριξης της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει. 

Τελικός στόχος είναι η  μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού που οξύνθηκαν την τελευταία δεκαετία στην χώρα μας εξ αιτίας των μνημονίων, της πανδημίας, των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας.

Ένας μεγάλος αριθμός των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) μέχρι το 2030 υπηρετούν μια παρόμοια κατεύθυνση, όπως ο Στόχος 3 (Καλή υγεία και ευημερία), ο Στόχος 4 (Ποιοτική εκπαίδευση), ο Στόχος 10 (Λιγότερες ανισότητες), ο Στόχος 11 (Βιώσιμες Πόλεις).

Στο πλαίσιο αυτό, η Κόρινθος Πόλη που Μαθαίνει, διοργάνωσε αυτή την Ημερίδα, ως συνέχεια προηγούμενων σχετικών δράσεων της με στόχο την πρόκληση διαλόγου και συνεργασιών μεταξύ σημαντικών εμπλεκόμενων συναφών φορέων της Κορίνθου, καθώς και με τους ενδιαφερόμενους πολίτες, όπως γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί.