Σα. Μάι 4th, 2024

Με την μαθητική Kaloy Youth Orchestra το Καλογεροπούλειο ίδρυμα θα δώσει το δικό του στίγμα στην Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η νεανική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, γνωστή και ως “Kaloy Youth Orchestra”, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Παναγιώτη Θεοδοσίου, θα τιμήσει με την παρουσία και τις μουσικές της ερμηνείες την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο, σήμερα 25 Απριλίου.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή τόσο για την ορχήστρα όσο και για την πόλη, καθώς η μουσική τους θα πλαισιώσει με ενθουσιασμό και φλόγα την άφιξη του συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει:

  • Προοίμιο: Η ορχήστρα θα ξεκινήσει την εκδήλωση με δύο μελωδίες έντονου και επικού χαρακτήρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ανυπομονησίας και ενθουσιασμού για την άφιξη της φλόγας.

Η επιλογή του ρεπερτορίου μαρτυρά την προσεκτική προετοιμασία και το σεβασμό της ορχήστρας προς το συμβολικό νόημα της Ολυμπιακής Φλόγας.

  1.  O’ Fortuna, Carl Orff 
  2. Jupiter (excerpt), G. Holst 

Κύριο μέρος: Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τρία μουσικά κομμάτια που θα λειτουργήσουν ως ηχητική επωδός της τελετής, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους στιγμές συγκίνησης και μνήμης.

  1.  Gymnopedie n.1, E. Satie 
  2. Βαρκαρόλα, Π. Θεοδοσίου 
  3. Ηπειρώτικος, Ν. Σκαλκώτας 

Χωρίς αμφιβολία, η μουσική τους θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης, αφήνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους αξέχαστες