Πε. Μαρ 28th, 2024

Με «χρώματα» παράδοσης γιορτάστηκε πανηγυρικά το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στα Μποζικά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πλήθος πιστών από τα Μποζικοχώρια  κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το ταπεινό ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας , που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Μποζικών και γειτνιάζει μόλις δύο χιλιόμετρα με τον επαρχιακό οδικό άξονα Κιάτο -Στυμφαλία-Γκούρα.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε το πρωί της Δευτέρας παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός , η πρώην βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Μαριλένα Σουκούλη (παραμένει στο κυβερνητικό προσκήνιο ως συμβουλευτικό στέλεχος του προσωπικού επιτελείου του Πρωθυπουργού) , ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Άγγγελος Παπαγγελόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Νεμέας και πιθανός υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Βαγγέλης Ανδριανάκος , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Νεμέας Θανάσης Καρκώνης και τοπικοί πρόεδροι των όμορων χωριών.

Κοινή συνισταμένη , όπως εκφράστηκε και από τις δηλώσεις όλων, είναι η αναγκαιότητα βελτίωσης του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας και συνδέει την τοπική κοινότητα Μποζικών με τον επαρχιακό οδικό άξονα Κιάτο -Στυμφαλία -Γκούρα , καθότι η σύνδεση του Ενιαίου Χώρου του Δήμου Σικυωνίων αποτελεί πλέον ένα υπερώριμο αίτημα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Βεβαίως στον αντίποδα των παραπάνω δηλώσεων ηχηρή ήταν η παντελής απουσία των αιρετών του Δήμου Σικυωνίων , που δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ντόπιους κατοίκους , αποδίδοντάς την με σκωπτική διάθεση στην έλλειψη  σοβαρών επιχειρημάτων από την δημοτική αρχή , που προφανώς δεν μπορεί να δώσει καμιά πειστική εξήγηση γιατί ο «πρωταθλητής των χρηματοδοτήσεων» Δήμος Σικυωνίων εξακολουθεί να συνδέεται οδικώς μέσω…Νεμέας!