Κυ. Απρ 28th, 2024

Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων δημιουργεί ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων θα επιχειρήσει να σχηματίσει ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση.

Καλούνται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως ενταχθούν στο Μητρώο αυτό.

Στόχος είναι οι άνθρωποι αυτοί, να ενημερώνονται εγκαίρως και με ασφάλεια, για την άμεση και τη συντονισμένη απομάκρυνσή τους, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία και θα καταγραφούν στο ειδικό Μητρώο για τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών του δήμου, εφόσον το επιθυμούν.

Για την τήρηση του Μητρώου και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρέχουν την συγκατάθεσή τους εγγράφως, με υπεύθυνη δήλωση.

Το Μητρώο θα τηρείται στον Δήμο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, δεν θα δημοσιοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο και τα στοιχεία που περιλαμβάνει, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους πιο πάνω, αναφερόμενους σκοπούς, ήτοι για την έγκαιρη ενημέρωση και συντονισμένη απομάκρυνση των ατόμων που έχουν ενταχθεί σε αυτό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Μητρώο θα τεθεί ως Παράρτημα, στα Ειδικά Σχέδια Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου και θα διαβιβαστεί στους υπόλοιπους, κατά τόπο, δημόσιους φορείς, που εμπλέκονται στο συντονισμό της δράσης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από δασική πυρκαγιά (ήτοι Περιφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.λπ.).