Πε. Μαρ 28th, 2024

Μητσοτάκης από Τρίπολη: Δίνουμε έμφαση στη διασπορά των επενδύσεων σε όλη τη χώρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την Τρίπολη, από όπου θα παρουσιάσει και  το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Πελοποννήσου. Κατά την επίσκεψή του νωρίτερα, στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Τρίπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από κρατικές ενισχύσεις με στόχο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο μεγάλης Φαρμακευτικής Εταιρείας, που ξεκινά επένδυση για παραγωγή πρώτων υλών και φαρμάκων επισήμανε «Δίνουμε έμφαση στη διασπορά των επενδύσεων σε όλη τη χώρα, με περισσότερα κίνητρα. Πρόκειται για ένα ζωντανό εργοτάξιο, που δημιουργεί 600 νέες θέσεις εργασίας»

Η συγκεκριμένη εταιρεία θα τροφοδοτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρώτες ύλες και φάρμακα κατά 90% ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρωθυπουργός εξήρε τις επενδυτικές αυτές δραστηριότητες που συμβαίνουν όπως είπε «στην καρδιά της Πελοποννήσου».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Στα πλαίσια της ευρωπαικής πολιτικής για στρατηγική αυτονομία και στον κλάδο των φαρμάκων χρειαζόμαστε τέτοιες επενδύσεις. Και το γεγονός ότι μία επένδυση 200 εκατομμυρίων γίνεται στην καρδιά της περιφέρειας Πελοποννήσου αναδεικνύει την έμφαση που δίνουμε στη διασπορά των παραγωγικών επενδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα με περισσότερα κίνητρα. Πρόκειται για ένα ζωντανό εργοτάξιο, που δημιουργεί 600 νέες θέσεις εργασίας»

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμάτων.