Πα. Ιούν 28th, 2024

Μητσοτάκης: Παράταση των έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγορά για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη σύσκεψη που είχε με τη νέα ηγεσία. 

«Οι πολιτικές μας έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα. Σύντομα αυτή η πολιτική θα μας οδηγήσει σε ακόμα πιο ουσιαστικά μετρήσιμα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή ειδικά στα τρόφιμα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το Μάιο είχαμε χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη» ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό.

«Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιληφθούμε πως η συνεχιζόμενη ακρίβεια υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Το κράτος θέλεις να εξαλείψει φαινόμενα αισχροκερδείας. Θέλουμε και την υγιή επιχειρηματικότητα στο πλευρό μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μέτρα που συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των τιμών. Θα συνεχίσουμε προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»