Πε. Μαρ 28th, 2024

«Μια μπάλα για όλους» για τα παιδιά με προβλήματα όρασης στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το «Μια μπάλα για όλους» είναι μια παγκόσμια και ταυτόχρονα καινοτόμα καμπάνια που ξεκίνησε από τη χώρα μας. Στόχος της είναι να καταφέρει να προμηθεύσει όλα τα παιδιά του κόσμου που πάσχουν από προβλήματα όρασης με μια μπάλα ειδικά διαμορφωμένη για αυτά.

Την καινοτόμα αυτή καμπάνια γνώρισε το Ειδικό σχολέιο Κορίνθου.  

Αφορμή για αυτή στάθηκε η κίνηση του Ηλία Μάστορα να χαρίσει σε ενα τυφλό παιδί,το μικρό Λέανδρο μια μπάλα σαν αυτές που χρησιμοποιούν και οι ενήλικες με προβλήματα όρασης, εμπνευστής της οποίας είναι ο ίδιος. Διαπίστωσε όμως πως αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα λειτουργική καθώς ήταν πολύ βαριά για τον 3χρονο φίλο του. Την ίδια εποχή μάλιστα ο ίδιος ήταν Υπεύθυνος της Παγκόσμιας Διαιτησίας ποδοσφαίρου των τυφλών.

Έχοντας ως έναυσμα την εμπειρία του με τον Λέανδρο δημιούργησε μαζί με το σωματείο« Όραμα Νέων» Youthorama μια μπάλα σχεδιασμένη για να είναι ελαφρύτερη, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κουδουνάκια, ειδικά για να παίζουν μικρά παιδιά .

Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια πήρε σάρκα και οστά το 2017, όταν και υποστηρίχθηκε από το Erasmus+ Αθλητισμός. Για το 2018 στο πλευρό τους βρίσκεται το UEFA Foundation for children, ενώ ήδη οργανισμοί και φορείς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για υποστήριξη. Δύο χρόνια τώρα έχουν μοιραστεί πάνω από 1000 μπάλες σε 30 χώρες και στις 5 ηπείρους. Στην Ελλάδα μόνο τον Μάϊο του 2018 έχουν δοθεί 100 μπάλες σε τυφλούς μαθητές και μαθήτριες, σε μια προσπάθεια που γίνεται από κοινού με το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής το «Μια μπάλα για όλους» έχει  κάνει πολλά παιδιά ανά τον κόσμο να χαμογελάσουν χωρίς να νιώθουν μειονεκτικά λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Πηγή: peloponnisosnews.gr