Πα. Απρ 26th, 2024

Μια νέα πολιτική παρουσία στο νομό Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια νέα παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του νομού Κορινθίας, είναι αυτή του Σπύρου Φράγκου, ο οποίος έχει καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Σπύρος Φράγκος διαθέτει μακρά εμπειρία στο χώρο της πολιτικής, ήθος και ένα πλούσιο βιογραφικό, στοιχεία που όπως φαίνεται θα του δώσουν για μια ακόμη φορά το… πράσινο φως, για να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά στο νομό Κορινθίας.

Ο Σπύρος Φράγκος κατάγεται από το Χιλιομόδι Κορινθίας, είναι 48 ετών οικονομολόγος και έχει πλούσια πολιτική, αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική δράση. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση στην αγροτική οικονομία και έχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Μαστερ) Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Εργάζεται για 21 συναπτά έτη στον ιδιωτικό τομέα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ. Ίδρυσε και οργάνωσε την παράταξη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και σημείωσε σημαντικές εκλογικές επιτυχίες καθιστώντας την ΠΑΣΠ πρώτη δύναμη και αυτοδύναμη. Ήταν Γραμματέας της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Τμήμα, υπήρξε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών, μέλος της Συγκλήτου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος. Κατά τα φοιτητικά χρόνια ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, έχοντας μεγάλη συμμετοχή και συνεισφορά στη μεταφορά του Οικονομικού Τμήματος από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ είχε συμμετοχή σε συνέδρια και υπήρξε μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ά Αθηνών και Αιτωλοακαρνανίας.

Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην οποία εκλέγεται αδιαλείπτως από το 2015 και είναι Αναπληρωτής Γραμματέας στον Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ. Πριν την συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή συμμετείχε για 7 χρόνια στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ά Αθηνών, στην οποία υπήρξε και υπεύθυνος Οργανωτικού.

Πριν την συμμετοχή του στον Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν μέλος της Γραμματείας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Από τη θέση αυτή έφτιαξε ένα μέρος από το προεκλογικό πρόγραμμα «Ελλάδα» του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σχέδιο το οποίο παρουσίασε μαζί την πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την αείμνηστη την Φώφη Γεννηματά σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και προηγουμένως υπήρξε και Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, το οποίο το υπηρέτησε από την θέση του Αντιπροέδρου. Στην αυτοδιοικητική του θητεία πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Δήμο Αθηναίων μέσα από την συμμετοχή του σε μια σειρά Οργανισμών. Υπήρξε Αντιπρόεδρος στην Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ), μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ)

Αναπτύσσει και συνδικαλιστική δράση από την θέση του Γενικού Γραμματέα  του πρωτοβάθμιου Σωματείου του Συλλόγου των Εργαζομένων στην επιχείρηση που εργάζεται.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Ά Αθηνών. Τώρα έχει καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κορινθίας.