Σα. Απρ 27th, 2024

Μωρό – γίγας επτά κιλών γεννήθηκε στη Χιλή – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια οικογένεια από τη Χιλή υποδέχτηκε την Πέμπτη (28/12) το νέο μέλος της, ένα αγοράκι βάρους 7,105 κιλών.

Ωστόσο, αυτό έγινε εν μέσω ανάμεικτων συναισθημάτων, καθώς το βρέφος και η μητέρα του νοσηλεύονται στην εντατική.

Σύμφωνα με τη μαιευτήρα Μαρσία Βενέγκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ στη Χιλή, ξεπερνώντας ένα άλλο νεογέννητο που ζύγιζε πάνω από 6 κιλά.

Νοσηλεύεται λόγω επιπλοκών στην υγεία του

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβαίνει ένας τοκετός και το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά», δήλωσε η γιατρός.

Και εξήγησε ότι «αυτά τα νεογέννητα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας, δηλαδή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ίκτερου, δηλαδή αυξημένης χολερυθρίνης στο αίμα τους, και πολυκυτταραιμίας (αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων)».

Το μωρό, όπως μεταδίδει το Reuters, ήρθε στον κόσμο σε νοσοκομείο της Κουρανιλάχουε αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κονσεπσιόν, λόγω επιπλοκών στην υγεία του.

«Του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, και το ταΐζουν με σωλήνα»

Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κουρανιλάχουε και περιμένει να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάσταση του μωρού είναι σοβαρή και σταθερή. Το βρέφος βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο χώρο της παιδιατρικής εντατικής θεραπείας.

«Είμαι λυπημένος, γεμάτος συναισθήματα, επειδή δεν πίστευα ότι το μωρό μου θα βρισκόταν σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση. Του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, και το ταΐζουν με σωλήνα», δήλωσε ο πατέρας του μωρού, που ανυπομονεί να το κρατήσει στην αγκαλιά του.

in.gr