Τρ. Απρ 16th, 2024

Μόσχα: Νεκρός ένας από τους δημιουργούς του εμβολίου Sputnik V – Βρέθηκε στραγγαλισμένος στο διαμέρισμά του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία του Αντρέι Μποτίκοφ, ενός από τους 18 επιστήμονες που εργάστηκαν για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Sputnik V το 2020, καθώς αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου με μια ζώνη στη βορειοδυτική Μόσχα.

Ένας 29χρονος έχει ήδη συλληφθεί και κατηγορείται για τη δολοφονία του επιστήμονα που εργάστηκε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας είπε ότι βρήκαν τον ύποπτο στο «συντομότερο δυνατό χρόνο» αφού προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο του εγκλήματος.

Φωτογραφία από το διαμέρισμα μετά τη δολοφονία του ιολόγου

Ισχυρίζονται ότι ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και αναφέρουν επίσης, ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη διωχθεί για διάπραξη άλλου «σοβαρού» εγκλήματος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος, γνωστός ως Alexei Z, είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ο Αντρέι Μποτίκοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία. Είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Ρωσική Κρατική Συλλογή Ιών, DI Ivanovsky Ινστιτούτο Ιολογίας ως ανώτερος επιστήμονας.

zougla.gr