Τρ. Απρ 16th, 2024

Νέα ακύρωση πλειστηριασμού από το Πρωτοδικείο Κορίνθου!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Πρωτοδικείο Κορίνθου με πρόσφατη απόφασή του ακολουθώντας την απόφαση του Αρείου Πάγου -αλλά και πολλών άλλων πλέον Δικαστηρίων της χώρας, 1ου και 2ου βαθμού-, ακύρωσε πλειστηριασμό που διεξήχθη από FUND σε βάρος της μοναδικής ακίνητης περιουσίας εταιρίας, δηλαδή ενός βιοτεχνικού κτιρίου.

Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν νομιμοποιείται να προβεί σε πράξεις εκτέλεσης/πλειστηριασμό.

Η δικηγόρος Έλενα Κονομόδη που χειρίστηκε την υπόθεση μας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα ένα νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει εκτός από την α’ κατοικία των οφειλετών και την επαγγελματική τους στέγη, αλλά και της αγροτική τους γη.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι οφειλέτες σε κάθε περίπτωση πλειστηριασμού να πρέπει να προσφύγουν στο Δικαστήριο και να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο μέσον ούτως ώστε να βρουν το δίκιο τους και να μη χάσουν την περιουσία τους!

Τόνισε δε ότι είναι απαραίτητη η καλύτερη εποπτεία και σοβαρός έλεγχος των FUNDS, αλλά και η γενικότερη πίεση από την Πολιτεία για να συμβιβάζονται εγκαίρως σε μία συμφέρουσα ρύθμιση με τους οφειλέτες, προλαμβάνοντας το έσχατο σημείο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού!