Τρ. Μαρ 19th, 2024

Νέα Πέραμος: Βίντεο – ντοκουμέντο από την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου AirTractor πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στο Λουτρόπυργο, ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι πάντως είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα. Δύο σκάφη του Λιμενικού κατέφθασαν στο σημείο της πτώσης προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα προς Κόρινθο, και πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Στις 11:35 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Άνω Βλυχάδας προς ασφαλή κατεύθυνση. Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό.

Συνεχίζουν να επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.