Σα. Απρ 27th, 2024

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου – Τον γάζωσαν με 97 σφαίρες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας και υψηλόβαθμο στέλεχος της Greek Mafia ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14.01.2024), έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, στον Νέο Κόσμο.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, σύμφωνα με το newsit.gr, είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, ενώ σε βάρος του είχε γίνει ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας το 2018 στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Τότε, το όπλο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα ο άντρας να την γλιτώσει.Ο 44χρονος ήταν γνωστός στο χώρο της νύχτας με το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η εκτέλεσή του θεωρείται κομβική για την εξέλιξη του «πολέμου» μεταξύ αρχιμαφιόζων.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν ως μάρτυρα έναν οδηγό ταξί, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ στο σημείο της εκτέλεσης οι Αστυνομικοί εντόπισαν 97 κάλυκες.