Κυ. Απρ 28th, 2024

Νέο ΚΑΠΗ στην Καλλιθέα από το Κ.Κ.Π – Γεώργαρης: Ικανοποιούμε το αίτημα 150 συνδημοτών μας!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η δημιουργία του νέου ΚΑΠΗ στην περιοχή της Καλλιθέας είναι από τις πρώτες ενέργειες του νέου Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Κορινθίων κ.Βασίλη Γεώργαρη, ενός αιτήματος που εκκρεμούσε αρκετούς μήνες παρ ότι ήταν επιτακτικό και ισχυρό από τους κατοίκους της περιοχής. 

Η στέγαση της νέας δομής, προϋπόθεση για την δημιουργία και λειτουργία του ΚΑΠΗ, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΚΚΠ ΤΗΝ 10η Ιουλίου 2023.

Ο Πρόεδρος κ.Βασίλης Γεώργαρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μίσθωσης χώρου για την στέγαση του ΚΑΠΗ Καλλιθέας  και υπενθύμισε πως ένας από τους ρόλους του Κέντρου είναι και η δημιουργία Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων καταθέτοντας στο σώμα παράλληλα το έγγραφο αίτημα 150 κατοίκων από την περιοχή της Καλλιθέας.

«Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνουμε υπόψιν την επιθυμία 150 συνδημοτών μας. Ιδιαίτερα η Καλλιθέα είναι μια περιοχή η οποία πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο και να λάβει τις υποδομές που πρέπει, ως Κέντρο Κοινωνικής πολιτικής ξεκινούμε με την λειτουργία του ΚΑΠΗ, κάνοντας το ουσιαστικό βήμα της μίσθωσης του χώρου» ανέφερε ο Πρόεδρος δηλώνοντας βεβαίως την ικανοποίηση του για την υπερψήφιση από τα παρόντα μέλη. 

Σήμερα στο εύρος του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων λειτουργούν 14 ΚΑΠΗ καλύπτοντας τις ανάγκες των ηλικιωμένων, το ΚΑΠΗ της Καλλιθέας θα είναι το 15ο.  Η μίσθωση θα ακολουθήσει την διαδικασία της δημοπρασίας.