Πε. Μαρ 28th, 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια “απειλεί” την Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την έλευση νέου, σφοδρού κύματος κακοκαιρίας τις αμέσως επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, την ώρα που οι μνήμες από την κακοκαιρία “Ελπίς” είναι ακόμα νωπές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, “ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη – Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα”

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ισχυροί νοτιάδες, πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, όπως ακόμα και πεδικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις βροχές, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης – Τετάρτης αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις εξής περιοχές: Επτάνησα, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Ήπειρος, Χαλκιδική, Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά στην Αττική, αναμένονται γενικευμένες βροχές, αλλά και πιθανές καταιγίδες από την Τρίτη, αργά το βράδυ, και στη συνέχεια μέσα στην Τετάρτη.

Επίσης, χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειωθούν την Τετάρτη, σε υψόμετρο πάνω από τα 650-700 μέτρα.

Εν τω μεταξύ, μετά το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας να χιονίζει ακόμα σε αρκετές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα στην Τετάρτη, χιόνια θα σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αργά το βράδυ της Τρίτης και προς το πρωινό της Τετάρτης, ενδέχεται να χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα και στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: