Τρ. Απρ 16th, 2024

Νίκας – Ταγαράς: «Θωρακίζεται» η πυρόπληκτη ανατολική Κορινθία (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη εργασίας για όλα τα θέματα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στα Αθίκια δήμου Κορινθίων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο υφυπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, η βουλευτής της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, oι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κορινθίων Γιώργος Πούρος και Κωνσταντίνα Κόλλια ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κορινθίας Νίκος Λούτας, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρούλα Χαρίτου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες κοινότητες, ενώ αναζητήθηκαν λύσεις για διάφορα θέματα που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται να γίνουν έργα 3,2 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Ήδη, κάποια από αυτά, έχουν ξεκινήσει. Θα υπάρξουν διευθετήσεις και καθαρισμός ρεμάτων, ενώ, μέσω διαγωνισμού, θα προχωρήσουν και οδικά έργα.

Εκτιμάται ότι από τις εκπτώσεις στα πιο πάνω έργα θα υπάρξουν και παρεμβάσεις σε δημοτικά έργα.

Ο περιφερειάρχης έχει τονίσει, ότι από πιστώσεις του ΕΣΠΑ θα κατασκευαστούν δύο κόμβοι στο παλαιό εθνικό δίκτυο, μεταξύ της Κορίνθου και του Λεχαίου.