Πα. Απρ 19th, 2024

Νίκος Σειραγάκης: Αναίρεση του βουλεύματος αποφυλάκισης ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την αναίρεση του βουλεύματος, βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε 36 ανήλικους Νίκος Σειραγάκης, ζητά από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, όπως αναφέρει το enikos.gr.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον καταδικασμένο σε 401 έτη φυλάκισης προπονητή, δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Τον τελευταίο λόγο για το εάν ο Σειραγάκης θα παραμείνει ελεύθερος ή όχι, έχει τώρα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς αποφυλακίστηκε μετά από 12,5 χρόνια υπό τον όρο απαγόρευσης παρουσίας στην Κρήτη, όπου διέπραξε τα εγκλήματα και με την υποχρέωση να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί.

Επιπλέον του απαγορεύεται να συναναστρέφεται με ανηλίκους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια τους ενώ υποχρεούται να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.Σημειώνεται ότι πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, είχε αποφυλακιστεί πάλι με όρους από τις φυλακές Γρεβενών ωστόσο μετά από παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και κρίθηκε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του.

Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης.