Πα. Απρ 19th, 2024

Νίκος Ταγαράς: Στα μέσα Ιουλίου ανοίγει η Διώρυγα της Κορίνθου – Κλείνει ξανά τον Σεπτέμβριο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα μέσα Ιουλίου η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει και θα λειτουργεί κανονικά έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε το πρωί, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, μετά από αίτημα του αναδόχου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ταγαράς, “την επόμενη χρονιά, βάσει και της σχετικής σύμβασης, η Διώρυγα θα ανοίξει για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και το μεθεπόμενο καλοκαίρι, η Διώρυγα θα ανοίξει για να μην ξανακλείσει”.

“Στόχος μου ήταν να συνδράμω στην επίλυση ενός τεχνικού ζητήματος και με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι οι εργασίες αποκατάστασης εξελίσσονται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί”, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα από τα εμβληματικά έργα στη νεότερη ιστορία της χώρας, ενώ μαζί με το σχέδιο αποκατάστασης έχει εκπονηθεί και σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της Διώρυγας στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται ότι, οι διελεύσεις πλοίων στη Διώρυγα της Κορίνθου σε περίοδο κανονικότητας (έτος 2019) ανήλθαν σε 11.417 σημειώνοντας αύξηση 7,5%, ενώ το 55% αυτών είναι συσχετισμένο με την τουριστική δραστηριότητα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του έργου ευρύτερα για την περιοχή και τη δυναμική του με το πέρας των έργων αποκατάστασης. Το Υπερταμείο θα είναι, παράλληλα, σε επαφή και επικοινωνία με τους πελάτες της για τη διαρκή ενημέρωσή τους έως την πλήρη αποκατάσταση τής Διώρυγας.